Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ:Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών ενάντια στη φοροληστεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ. Οι αυτοκινητιστές έφτασαν στο υπουργείο με αυτοκινητοπομπή, αφού νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί μεταξύ των Νοσοκομείων «Σωτηρία» και Γενικό Κρατικό Αθηνών.
«Αγώνας για να σταματήσει η φοροληστεία - Αφορολόγητο όριο στις 20.000 ευρώ - Αφορολόγητο πετρέλαιο - Επιδότηση των ταξί» αναγράφει το πανό των Επιτροπών Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
Στο υπόμνημά τους που κατέθεσαν στο υπουργείο Μεταφορών σημειώνουν:
«Οι αυτοαπασχολούμενοι στο ΤΑΞΙ με τη σημερινή παρέμβαση μας διεκδικούμε δυναμικά, αγωνιστικά το δικαίωμά μας στη δουλειά και στην επιβίωση των οικογενειών μας. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Διατηρεί και αυξάνει την απαράδεκτη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και όλα τα χαράτσια που εξαφανίζουν το εισόδημά μας (ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, ΦΠΑ, ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης).
Βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, τσακίζοντας τις συντάξεις μας και κάνοντας την Υγεία των οικογενειών μας πανάκριβο εφιάλτη.
Συνεχίζει την πολιτική της απελευθέρωσης στον κλάδο ανοίγοντας δρόμο στα μονοπώλια και τις μεγάλες εταιρείες παντός είδους ("UBER", τουριστικό κεφάλαιο).
Απορρίπτουμε την πολιτική:
Που στο όνομα των αξιολογήσεων (βλ. μνημόνιο) αύξησαν τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το ΦΠΑ στο 24%.
Που ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουμε άλλο να πληρώσουμε, έχουν εξαπολύσει θύελλα κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Που πιστοί στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, ετοιμάζουν και νέο ν/σ για να επιταχυνθεί η απελευθέρωση του επαγγέλματος και να συγκεντρωθεί το έργο στα χέρια των λίγων.
Η ανάπτυξη που σχεδιάζουν έρχεται πάνω στη φτωχοποίηση και τον εκτοπισμό μας. Οι δήθεν διαπραγματεύσεις τους με το κουαρτέτο είναι δεδομένο ότι θα βγάλουν νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό, τη δημοσιονομική πολιτική και άλλα.
Απορρίπτουμε τη λογική του συμβιβασμού και του διαλόγου που μας οδηγεί στο γκρεμό. Διεκδικούμε:
  • Αφορολόγητο όριο εδώ και τώρα! Αύξησή του στις 20.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση όλων των ληστρικών νόμων και χαρατσιών που μας έφεραν ως εδώ.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και αέριο κίνησης, όπως και στους εφοπλιστές.
  • Δραστική μείωση του ΦΠΑ στα ταξί. Κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, εργαλείων δουλειάς. Άμεσα διαγραφή τόκων προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους αυτοαπασχολούμενους.
  • Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες Υγείας.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις, άμεση ανάκληση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.
  • Κατάργηση όλων των νόμων της λεγόμενης απελευθέρωσης που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και στηρίζει η σημερινή».