Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Δυναμική παρέμβαση στην Εφορία ενάντια στη φοροληστεία (ΦΩΤΟ)

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησαν στην Εφορία Ηρακλείου, το πρωί της Παρασκευής 14 Οκτώβρη, δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, συνδικαλιστές και άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Αρχανών και Αστερουσίων, Λαϊκές Επιτροπές, καθώς και η ομάδα της ΟΓΕ Νοτίων Προαστίων Ηρακλείου.
Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν αρκετή ώρα στην είσοδο της Εφορίας μοιράζοντας την προκήρυξη - καταγγελία για τη φοροληστεία που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Κάλεσαν επίσης σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο εργατικών σωματείων την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στην πλατεία Ελευθερίας στις 7 μ.μ.
Μέλη της ΠΑΣΕΒΕ και οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων μετέβησαν στο γραφείο του διευθυντή της ΔΟΥ, ο όποιος όμως απουσίαζε, και κατόπιν στην υποδιευθύντρια της υπηρεσίας στην οποία παρέδωσαν και τα υπομνήματα με τα αιτήματα των φορέων που εκπροσώπησαν στην παράσταση διαμαρτυρίας.
Μετέφεραν την αγωνία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών αγροτών της περιοχής που έχουν φτάσει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης, λόγο αναδουλειάς, χαμηλών τιμών στα προϊόντα, ζημιών που δεν αποζημιώνονται και της συνεχόμενης φοροληστείας αλλά και των υψηλών εισφορών στα Ταμεία τους, που απαιτούν πάνω από το 70% του εισοδήματός τους.
Υπογράμμισαν την αγωνιστική ετοιμότητα τους για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια και τα κέρδη τους, μαζί με τους εργαζόμενους, και όλους όσους υποφέρουν από την λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που και η σημερινή κυβέρνηση «ευλαβικά» υλοποιεί.