Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΟΒΣΑ:Κινητοποίηση ενάντια στη φοροληστεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πορεία ενάντια στη φοροληστεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιούνη στους κεντρικούς δρόμους του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, με κατάληξη το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, σωματεία και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Την πρωτοβουλία της ΟΒΣΑ στήριξε η Παναττική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.
Θυροκόλλησαν στην πόρτα του υπουργείου το υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ όπως σημείωσαν αν και  η ηγεσία του υπουργείου είχε ενημερωθεί εδώ και δυο εβδομάδες για την κινητοποίησή τους και για το αίτημα συνάντησης, εντούτοις δεν τους δέχτηκε κανείς (στο συνημμένο ολόκληρο το υπόμνημα). 
Μιλώντας έξω από το υπουργείο, ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, χαρακτήρισε την κινητοποίηση αφετηρία ενός νέου μεγάλου κύκλου κινητοποιήσεων. Κάλεσε σε ενημέρωση όλων των ΕΒΕ και των αυτοαπασχολουμένων με κάθε τρόπο και μέσο για τις εξελίξεις, ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά δεν σταματάμε, δεν συναινούμε στην επίθεση που δεχόμαστε.
Η πορεία ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια, όπου έγινε συγκέντρωση, ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός». «Ανυπακοή και απειθαρχία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία».
Μιλώντας στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, ο Θανάσης Καλαμπαλίκης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε "Ως εδώ"! Δεν συμβιβαζόμαστε πια με την ασταμάτητη φοροληστεία. Δεν αποδεχόμαστε τον καθημερινό εφιάλτη που έχουν διαμορφώσει για μας και τις οικογένειές μας η κυβέρνηση και οι ευρωσυνεταίροι της.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την προστασία των λαϊκών στρωμάτων, την άμεση ανακούφισή τους από την ατελείωτη λαίλαπα που βιώνουν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και χιλιάδες μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Διεκδικούμε ως ελάχιστο μέσο ανακούφισης την άμεση επιστροφή του αφορολόγητου ορίου χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τους αυτοαπασχολούμενους.
Σήμερα σηματοδοτούμε νέο γύρο κινητοποιήσεων για τα δικαιώματά μας. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά. Δεν σταματάμε, δεν συμβιβαζόμαστε.
Διεκδικούμε εδώ και τώρα την ανάκληση των βαρύτατων θυσιών μας, διεκδικούμε εδώ και τώρα να πληρώσουν όσοι μας έφεραν ως εδώ, το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος, που κάνει τα πάντα για τα συμφέροντά τους. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι αρκετά πλήρωσαν.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την ανακούφιση των μικρών αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, την επιστροφή του αφορολόγητου ορίου ως ελάχιστου μέτρου ανακούφισης των χιλιάδων συναδέλφων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα! Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, με καλύτερη οργάνωση, με μεγαλύτερη υπομονή, φτάνοντας σε όλους τους συναδέλφους που υποφέρουν και μας περιμένουν.
Με πιο συστηματική δουλειά στα σωματεία μας, με πολύμορφες πρωτοβουλίες, με δουλειά για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς όπου είμαστε μειοψηφία. Έχουμε αγωνιστική πείρα, έχουμε το δίκιο, θα τα καταφέρουμε» (ολόκληρη η ομιλία στο συνημμένο).