Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ - «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»:Διαμαρτυρία για την «πιάτσα» στο Νέο Ηράκλειο (ΦΩΤΟ)

Μαζική διαμαρτυρία έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής οδηγοί και αυτοαπασχολούμενοι ταξιτζήδες, αντιδρώντας στην απόφαση της δημοτικής αρχής να καταργήσει την πιάτσα έξω από το σταθμό.
Στην κινητοποίηση πρωτοστάτησαν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, οι οποίοι, μαζί με τους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έκαναν την περασμένη εβδομάδα παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει το θέμα και να μην καταργήσει την πιάτσα στο σταθμό του Ηλεκτρικού.
Όπως κατήγγειλαν και την Παρασκευή στη διάρκεια της κινητοποίησης, η κατάργηση ή η μεταφορά της πιάτσας σε μεγάλη απόσταση από την είσοδο/έξοδο του σταθμού θα δυσχεράνει την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων και των ΑμΕΑ, ενώ θα πλήξει και το δικό τους μεροκάματο.
Χτες, συνδικαλιστές από τις Επιτροπές Αγώνα στα Ταξί βρέθηκαν στο χώρο για να αναρτήσουν ένα πανό διαμαρτυρίας και σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους που βρίσκονταν στην πιάτσα αποφασίστηκε να κλείσουν για λίγη ώρα συμβολικά το δρόμο, προειδοποιώντας ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν. 

«Λαϊκή Συσπείρωση»: «Απαγόρευση πρόσβασης» στον ΗΣΑΠ από το Δήμο 

Σε κοινή αγωνιστική παρέμβαση, τη Δευτέρα 13 Ιούνη, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ηρακλείου. Σε ανακοίνωσή της για το θέμα αναφέρει: 
«Η δημοτική αρχή με μία ακόμη ενέργεια επιβολής των αποφάσεών της για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που οι κάτοικοι δεν έχουν ιδέα, επιχείρησε εντελώς αιφνιδιαστικά να τις εφαρμόσει, καταργώντας χωρίς καμιά προειδοποίηση την πιάτσα των ταξί την οποία στο πλαίσιο των σχεδίων της θέλει να διασκορπίσει στις οδούς Ναρκίσσων, Φιλυρών και Μ. Αντύπα.
Με το συγκεκριμένο σχέδιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, το οποίο απαγορεύει την είσοδο των κάθε είδους τροχοφόρων στην πλατεία μέσω της οδού Μ. Μερκούρη από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου και την πεζοδρόμηση της Πρασίνου Λόφου έως την οδό Ναρκίσσων, ικανοποιεί την πάγια απαίτηση των διάφορων συμφερόντων που εκμεταλλεύονται την πλατεία που με την ενοποίησή της αποκτούν τη δυνατότητα, τόσο οι ίδιοι όσο και η δημοτική αρχή, της παραπέρα εκμετάλλευσής της.
Αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος του δημάρχου και της δημοτικής αρχής.
Αντίθετα με τις αλλαγές που αποφάσισε όχι μόνο δεν λύνει κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά προσθέτει καινούργια, καθώς ο κυκλοφοριακός φόρτος θα προστεθεί στην Πολυτεχνείου. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η αδιαφορία που επιδεικνύει προς το κοινωνικό σύνολο και τις ομάδες των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα που πρέπει να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στον ΗΣΑΠ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις κάθε είδους ανάγκες τους από τα μέσα σταθερής τροχιάς.
Αυτή η υποχρέωση από τη πλευρά της πολιτείας και του Δήμου αναιρείται και μάλιστα παράνομα, αφού έχει σαν αποτέλεσμα ανάπηροι, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι και άλλες κατηγορίες ατόμων με διάφορα προβλήματα να μην μπορούν να μετεπιβιβαστούν στο τρένο την ίδια ώρα που το παρκάρισμα μπροστά σε ράμπες αποτελεί παράβαση του κοκ.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα που δημιουργούνται από μια τέτοια απόφαση και ζήτησε την απόσυρσή της. Τελικά καταψήφισε την πρόταση, αφού η δημοτική αρχή αρνήθηκε να την αποσύρει.
Καλούμε το λαό να παρέμβει οργανωμένα στη δημοτική αρχή και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που σημειωτέων υπεύθυνοι για αυτά είναι προηγούμενες δημοτικές αρχές σε μερικές εκ των οποίων δημοτικός σύμβουλος ήταν και ο σημερινός δήμαρχος.
Οι επιλογές δεν είναι τυχαίες, είναι ενταγμένες στην απαίτηση της κυβέρνησης και των μνημονίων που έχει υπογράψει για εξασφάλιση ίδιων πόρων, ιδιωτικοποιήσεις (όπως η πρόσφατη που έκανε στην καθαριότητα), δηλαδή τοπική ανάπτυξη σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες,
Η παρέμβαση μας πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική για να καταλάβουν αυτοί που συντάσσονται με συμφέροντα και πολιτικές που αγνοούν τα λαϊκά προβλήματα ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν. Όπως δεν προχώρησαν όταν παράνομα προσπάθησαν να χαρίσουν οικόπεδο χαρακτηρισμένο για αθλοπαιδιές για να γίνει εκκλησία προκειμένου να οικειοποιηθούν το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων. Η κινητοποίηση όμως του κόσμου και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τους σταμάτησε.
Όλοι τη Δευτέρα 13/6, 10.00 στο Δημαρχείο στην κοινή αγωνιστική παρέμβαση με τους εργαζόμενους - αυτοαπασχολούμενους στα ταξί για να απαιτήσουμε να πάρουν πίσω την απόφαση για το κυκλοφοριακό που εκτός των άλλων είναι και παράνομη».