Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Κοκορομαχίες

Ενάμιση χρόνο πριν, έδειχναν το mail Χαρδούβελη για να πουν ότι η δική τους συμφωνία με τους εταίρους θα είναι καλύτερη. Ενάμιση χρόνο μετά, το δικό τους 3ο Μνημόνιο, όχι μόνο ενσωματώνει τα προηγούμενα δύο, αλλά περιέχει και διασφαλίσεις για την εφαρμογή του επόμενου. Ενάμιση χρόνο πριν, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι «όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν».
Ενάμιση χρόνο μετά, οι τράπεζες στέλνουν καθημερινά σωρό τις απειλητικές επιστολές (ακόμα και για ποσά των 200 - 300 ευρώ), με τις οποίες ανακοινώνουν στους δανειολήπτες ότι χαρακτηρίζονται «μη συνεργάσιμοι» και ως εκ τούτου κινούνται οι διαδικασίες για τον πλειστηριασμό των σπιτιών τους.
Ολο και περισσότεροι από τους ψηφοφόρους των αστικών κομμάτων αναγκάζονται, στην πράξη πλέον, να συνειδητοποιήσουν πως είτε με πράσινο - μπλε, είτε με ροζ περιτύλιγμα μία και ενιαία πολιτική εφαρμόζεται. Αυτή που εντέλλεται από το κεφάλαιο και υλοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση, όποια έχει πάρει το χρίσμα του.
Αυτή τη συνείδηση προσπαθούν να αποτρέψουν κοκορομαχίες όπως η χτεσινή Μπάρκα - Κεγκέρογλου για το ποιος πρότεινε και ποιος αποφάσισε το κόψιμο του ΕΚΑΣ, λες και η απάντηση θα κάνει ευτυχισμένους τους ήδη σε εξαθλίωση συνταξιούχους.

Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε αυτού του είδους τις κοκορομαχίες και να οργανώσει την πάλη του για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης διαρκείας.