Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΠΑΣΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ την Πέμπτη 08.30πμ απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση παροχής

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΥΑΘ που προχωρά σε διακοπές υδροδότησης σε λαϊκά νοικοκυριά για χρέη .

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Ιούνη προχώρησε σε διακοπή παροχής υδροδότησης συναδέλφου αυτοαπασχολούμενου  επαγγελματία  για οφειλή 234€.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ δηλώνει ότι η ενέργεια αυτή δεν θα περάσει. Πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 8.30 το πρωί στα κεντρικά της ΕΥΑΘ-Εγνατία 127. Υπερασπιζόμενοι το
δικαίωμα του ανθρώπου στο νερό απαιτούμε την άμεση επανασύνδεση της παροχής. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας και αντιμετωπίζουμε μαζί τη βαρβαρότητα που ζούμε με την πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες, αλλά εφαρμόζει στο έπακρο και η τωρινή κυβέρνηση για να προστατέψουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                   8 Ιούνη 2016
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 08.30πμ 



Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΥΑΘ που προχωρά σε διακοπές υδροδότησης σε λαϊκά νοικοκυριά για χρέη .

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Ιούνη προχώρησε σε διακοπή παροχής υδροδότησης συναδέλφου αυτοαπασχολούμενου  επαγγελματία  για οφειλή 234€.

Η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ δημιουργήθηκε το 1998 από τη συγχώνευση του Οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης (ΟΥΘ ) και του Οργανισμού Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΟΑΘ). 

Το 2012, το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε τις μετοχές του στο ΤΑΙΠΕΔ.  Προετοιμάζοντας το έδαφος για το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, ξεκίνησε η παράδοση πολλών λειτουργιών της σε ιδιώτες - εργολάβους, με σκοπό τη μείωση του εργατικού κόστους (καθώς οι μισθοί των εργαζομένων στις εργολαβίες ήταν και είναι ψίχουλα).

Από το 1998 που ξεκίνησε η προεργασία για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ τα τιμολόγια κατανάλωσης νερού αυξήθηκαν κατά 320%.

·  Το 2007 προχώρησε σε αυξήσεις τιμολογίου μέχρι και 33% και ανάλογες προδιαγεγραμμένες αυξήσεις μέχρι το 2011!

·  Ελλιπής συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και υποβάθμιση της ποιότητας του νερού.

·  Μείωση προσωπικού από 800 σε 242 εργαζόμενους  το 2014 

·  Παράδοση βασικών υπηρεσιών της ΕΥΑΘ σε εργολάβους (λειτουργία διυλιστηρίου και βιολογικού καθαρισμού, αποκατάσταση βλαβών, διανομή λογαριασμών κλπ.).

Η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αποτελεί και τον βασικό «πελάτη» της ΕΥΑΘ.

Από τη λαίλαπα διακοπής της υδροδότησης εξαιρούνται οι μεγάλοι ή οι εταιρικοί πελάτες.

Όλα αυτά τα χρόνια και μέσα στην κρίση, η κερδοφορία της επιχείρησης είναι συνεχής.

Το νερό είναι Κοινωνικό αγαθό, πρέπει να τελεί αποκλειστικά κάτω από δημόσιο έλεγχο, να παρέχεται φθηνά, με όρους υγιεινής και ασφάλειας σε όλο το λαό, και όχι να μετατρέπεται σε εμπόρευμα, που το πληρώνει ο λαός για ...χρυσάφι!

    Κάτω τα χέρια από το νερό   -  Όχι στο κόψιμο της υδροδότησης


Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ δηλώνει ότι η ενέργεια αυτή δεν θα περάσει. Πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 8.30 το πρωί στα κεντρικά της ΕΥΑΘ-Εγνατία 127. Υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα του ανθρώπου στο νερό απαιτούμε την άμεση επανασύνδεση της παροχής. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας και αντιμετωπίζουμε μαζί τη βαρβαρότητα που ζούμε με την πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες, αλλά εφαρμόζει στο έπακρο και η τωρινή κυβέρνηση για να προστατέψουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΘΗΣ  ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


  Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ