Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Κλαδικό Συμβούλιο Ιδ.Ταξί .Αθήνα 16 Νοέμβρη 2013.Εμείς κύριοι της Ν. Πνοής και της ΔΑΚΜΕ καλούμε τον κόσμο να σας γυρίσει την πλάτη και μπαίνουμε μπροστά.

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. 
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Α) Εντυπώσεις.
Όταν ήρθε το κάλεσμα από την ΠΟΕΙΑΤΑ για το κλαδικό συμβούλιο στο σωματείο προβληματίστηκα πολύ για το εάν άξιζε τον κόπο να κάνω αυτό το ταξίδι. 

Γνωρίζαμε εξ αρχής πως το κλαδικό είναι ένα όργανο που δεν παίρνει αποφάσεις και οι λόγοι που γίνονται τα κλαδικά είναι για να περιγραφούν τα προβλήματα ,και να περάσει η κάθε συνδικαλιστική παράταξη την γραμμή της.

Αλήθεια, τα προβλήματα δεν τα γνωρίζουμε,
δεν τα βιώνουμε καθημερινά, δεν τα νιώθουμε στο πετσί μας.?  

Δυο χρόνια τώρα μετά από 3 νόμους λαιμητόμους και μια τροπολογία που ψηφίστηκαν, την οικονομική μας εξαθλίωση,τις απειλές κατάσχεσης του ΟΑΕΕ, το νέο φορολογικό και αντί να γίνει ένα συνέδριο ομοσπονδίας ώστε να χαραχθεί μια στρατηγική για να  αντιμετωπίσουμε αυτή την λαίλαπα παίρνοντας αποφάσεις , το μόνο που κάναμε είναι ανούσια,πολυδάπανα,στημένα για εκτόνωση Περιφερειακά και κλαδικά συμβούλια. 

Πήρα την απόφαση τελικά να κάνω το ταξίδι μόνο και μόνο για εμπειρία μιας και δεν είχα ξαναπάρει μέρος σε κλαδικό.
Φτάνοντας στον χώρο του συμβουλίου αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η κατάμεστη από νωρίς αίθουσα με συναδέλφους από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη με την αγωνία όλων ζωγραφισμένη στα μάτια τους. 

Με τι προσδοκίες έκαναν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι τόσα έξοδα και χιλιόμετρα? Η ανέχεια βλέπεις αλλά και η ελπίδα για κάτι καλύτερο.
Σκέφτηκα την απογοήτευση που θα εισπράξουν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι από ένα ακόμα ανούσιο συμβούλιο εντυπώσεων και το μάταιο των προσδοκιών τους στο τέλος. 
Αναστέναξα για την κατάντια και την απαξίωση που μεθοδευμένα οδήγησαν και οδηγούν γαλαζοπράσινοι ακομμάτιστοι ''φωστήρες''  το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν χρειάστηκε να περιμένω πολύ , αφού με το ξεκίνημα της κουβέντας επιβεβαιώθηκαν οι υποθέσεις που έκανα για το τελικό αποτέλεσμα του συμβουλίου.

Χειραγώγηση,  επικίνδυνες αυταπάτες, ιδέες για την διαχείριση της φτώχειας μας , και του αναίμακτου χωρίς αντιδράσεις αφανισμού μας.

Β) Συμπεράσματα.

ΔΑΚΜΕ - Λυμπερόπουλος.
α) Επιτέθηκε στην Ν. Πνοή και σε περιφερειακά στελέχη της( Σπάρτη, Καβάλα, Λάρισα) επί μισάωρου για εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Το μείζον.... βλέπετε. 
Επανέλαβε πόσο ακομμάτιστος και άμεμπτος είναι. Φτάνει επιτέλους κύριε  πρόεδρε, την λιώσατε την πιπίλα, γνωριζόμαστε όλοι, 
άλλωστε είναι γνωστό πως ένα ζευγάρι παπούτσια την εβδομάδα, το λιώνει ο ταχυδρόμος πάνε-έλα στο Μαξίμου να κουβαλάει  τα ραβασάκια σας.

Μας εμπέδωσε, πως θωράκισε θεσμικά τον κλάδο με τα πληθυσμιακά κριτήρια και τους ''κανόνες''  που μπήκαν στην λειτουργία των  ιδιωτικών εταιριών  !!!!!! 
Την τροπολογία  Κεφαλογιάννη  , την κατάπιαμε ??? 

Είναι κριτήριο να ξέρει Αγγλικά ο οδηγός..??? Αγγλικά έστω και ελάχιστα σήμερα ξέρουν οι περισσότεροι.

Ένα άλλο φοβερό κριτήριο οι 12ωρες συμβάσεις. Αλήθεια..?? 
Δεν έχει δει φαίνεται ο πρόεδρος τα ταξιδιωτικά γραφεία τι διαφημίζουν?  Δεν έχει δει βανάκια να διαφημίζουν μεταφορές από ''παντού προς παντού''..??

Ποιος πιστεύει ότι θα τους ελέγξει όλους αυτούς , τη στιγμή που από τώρα είναι ανεξέλεγκτοι..?? 

Όσον αφορά τα  περίφημα πληθυσμιακά, δεν γνωρίζει περιοχές που βγήκαν νέες άδειες, ειδικά στις τουριστικές και ποιοι τις πήραν..??

Δεν γνωρίζει ότι με βάση τον μαθηματικό τύπο στην Θεσσαλονίκη και αλλού , ότι μπορούν να βγουν από 200 μέχρι 300 νέες άδειες με βάση και τις διανυκτερεύσεις.?

Νομίζει ότι δεν καταλάβαμε ότι το πληθυσμιακό χρησιμοποιήθηκε  ως πύρρειος νίκη, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην επερχόμενη παράδοση του μεταφορικού μας έργου στους μεγαλοκαρχαρίες του τουρισμού? 

Κύριε Λυμπερόπουλε, πρόεδρε μας, το πιο σύντομο ανέκδοτο μέχρι χθες ήταν ένα, '''Πρωτογενές πλεόνασμα"" από σήμερα είναι δύο ''' ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ'''. 

Απαντάμε  λοιπόν με την ίδια ''μάγκικη'' αργκό που σου αρέσει να χρησιμοποιείς ,σε σχέση με την ΘΩΡΑΚΙΣΗ. 
"Από εμπρός παρθένα κι από πίσω μπαίνουν τρένα" 

Ν. ΠΝΟΗ. Κισσάς, Ξυλένιος,κτλ.

Τουλάχιστον αυτοί δεν κρύβονται, είναι ποιο εκσυγχρονιστές  από τον Σημίτη  και πιο νεοφιλελεύθεροι απ' την Θάτσερ.( Δεν βρήκαμε αντίστοιχό παράδειγμά Έλληνα πολίτικου..,ωχριούν μπροστά τους)

Αυτός ο τίτλος τους ανήκει δικαιωματικά ,όσο κι αν προσπαθεί η ΔΑΚΜΕ με τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει, δεν θα τα καταφέρει, είναι επιστήμονες οι άνθρωποι της αυταπάτης, και του συμβιβασμού με  αυτή την πολιτική και τους κανόνες της αγοράς.

Τι ..χαρτιά με τις προγραμματικές  τους θέσεις δεν αιωρήθηκαν στον αέρα από τον κύριο Κισσά,  τι ...τα λέγαμε από τότε  πως αν είχαμε οργανωθεί θα τους τσακίζαμε σήμερα τους καπιταλιστές,τι ..να κάνουμε τώρα ευέλικτα τιμολόγια να τους φάμε, τι .. το ρημάδι το επικόμιστρο κτλ,κτλ.

Μας δουλεύετε?? Το τι λέγατε και γράφατε το ξέρουμε κύριοι θιασώτες της ''ήπιας απελευθέρωσης με κανόνες των σκλαβωμένων" (Ρέππας),  μόνο που τους κανόνες στον καπιταλισμό τους βάζει ο οικονομικά ισχυρός γιατί αυτός ελέγχει την πολιτική  εξουσία που θα του φτιάξει το  νομικό πλαίσιο στα μέτρα του. 
Αυτό δεν το ξέρετε?

Μήπως το νομικό πλαίσιο που έχουμε σήμερα και που συμβάλλατε τα μέγιστα , για να φτιαχτεί όπως φτιάχτηκε με τους υπουργούς σας ,έγινε για να μας οργανώσει.??
Μήπως δεν κάνατε το πάν για να περάσουν αναίμακτα απ' τον Βορίδη και μετά , όλοι οι νόμοι?

Ας θυμηθούμε αυτά που γράφατε σε προγραμματικές σας θέσεις το 2010 ,την εποχή που διαπραγματευόσασταν με τον Ρέππα ,την ήπια απελευθέρωση , ότι 2 στρατηγικές υπάρχουν σήμερα., 

«… Α) Η μία , να μείνουμε ως έχει  ''χωρίς να κάνουμε τίποτα" 
και ως διέξοδο προτείνεται η σύγκρουση....(κακιά λέξη για εσάς),   και 

Β)η δεύτερη ,που είναι και επιλογή μας, λέει ότι είναι ανάγκη να κάνουμε ένα βήμα μπρος βλέποντας τις ανάγκες  και τις εξελίξεις...... (υποταγή δηλαδή).. »

Με την στρατηγική που εσείς ακολουθήσατε ,της υποταγής και του παζαρέματος,
σήμερα  ποια στρατηγική δικαιώνεται.??
Μας οδηγήσατε με τη επιλογή του μικρότερου κακού, μέσω του παζαρέματος στην πλήρη απελευθέρωση του μεταφορικού μας έργου.

Γι αυτό χέρι -χέρι με την Δακμε  καθίσατε  στα αυγά σας βάζοντας πλάτη να περάσουν τα πάντα και ξεπουλώντας τον  ηρωικό αγώνα ενός κλάδου.

Δεν ξέρετε γιατί βάλθηκαν όλοι με τα λεγόμενα ''κλειστά επαγγέλματα''..?

Το ξέρατε από παλιά για αυτό γράφατε αυτά που σήμερα λέτε περί οργάνωσης, αυτοδιαχείρισης κτλ.
Για πείτε όμως πως θα κάνετε   αυτοδιαχείριση με 5-10 βανάκια που θα πάρετε, τη στιγμή που θα υπάρχει μια θάλασσα από βανάκια και ΙΧ. πενταθέσια μετά οδηγού..???

Για αυτό βαλθήκατε να ξεχειλώσετε το τιμολόγιο , για να ανταγωνιστούμε τις εταιρίες..??
Χρησιμοποιείτε  τον όρο ''ευέλικτο τιμολόγιο'' για να κρύψετε πως επιδίωξή σας είναι το πλήρως απελευθερωμένο τιμολόγιο. 
Παραθέτω  την  προγραμματική σας  θέση  για την τιμολογιακή πολιτική των Ρ/Τ- επιχειρήσεων του 2010 που αναφέρατε το εξής.

Οι συνεταιρισμοί  -επιχειρήσεις των Ρ/Τ να μπορούν να τιμολογούν ελεύθερα στα πλαίσια του ανταγωνισμού.

Για όλα αυτά που θέλετε να περάσετε βρήκατε σήμερα τους δούρειους ίππους σας ,τα Ρ/Τ  με τις διοικήσεις τους που είναι στελέχη σας.

Ξαμολήσατε το « βαρύ  πυροβολικό » σας τον κύριο Ξυλένιο  να σύρει τον χορό.

Γνωστά τα έργα του στην πόλη μας.
Μπροστάρης του αθέμιτου ανταγωνισμού των Ρ/Τ της πόλης , με τις παράνομες τιμές φιξ που κατάργησαν το επικόμιστρο, τις Golden kart και της λειτουργίας του ταξίμετρου παρουσία πελάτου εκτός περιμετρικής πριν ψηφιστεί ο 4199, που μετέτρεψε παράνομα το ΑΜΕΑ σε ΒΑΝ τουριστικών γραφείων,που διαχώρισε τους συναδέλφους σε 2 ταχυτήτων βγάζοντας τιμοκατάλογο με άλλη αμοιβή για τα Μερσεντές και άλλη για τους υπόλοιπους,  και τελειωμό δεν έχουν τα έργα του.

Είναι αυτός που μας κατηγορεί για καταστροφολόγους και ότι δήθεν δεν έχουμε προτάσεις, να του θυμίσω πως  όταν εμείς προειδοποιούσαμε από το 2008 ότι έρχεται απελευθέρωση, πάλι για το ίδιο μας κατηγορούσαν, όσο για τις προτάσεις εμείς τις καταθέτουμε έγκαιρα, έχουν όμως οι Ξυλένιοι άντερα? 

Για το κόστος λειτουργίας κουβέντα, δύσκολα πράγματα αυτά έτσι.?  

Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν τα Ρ/Τ χαλιφάτα και να το παίζουν βεζίρηδες με τις πλάτες μας.
Προτάσεις σαν τις δικές του και τις Ν. Πνοής  μπορούμε να κάνουμε καντάρια, δεν μπορούμε όμως να καλλιεργήσουμε αυταπάτες , να εξαπατήσουμε και  να αποκοιμίσουμε τους συναδέλφους  περιμένοντας άπραγοι τον επαγγελματικό τους θάνατο.

Πρόταση διαχείρισης της φτώχειας εν είδει "γαϊδάρου-χότζα" εμείς δεν καταθέτουμε ,γιατί εσείς αυτό κάνετε.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εμείς κύριοι της Ν. Πνοής και της ΔΑΚΜΕ 
καλούμε τον κόσμο να σας γυρίσει την πλάτη και μπαίνουμε μπροστά  στον αγώνα με συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις να λυθούν ή έστω να ανακουφιστούν πρώτα τα άμεσα προβλήματα των συναδέλφων, 

  • όπως η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του ΟΑΕΕ 
  • να μην γίνει καμία κατάσχεση περιουσίας για χρέη
  • να μην κοπή το ρεύμα και το νερό σε κανένα ενώ ταυτόχρονα 
  • να οργανωθεί σε ένα κίνημα αντίστασης και ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας, 
  • να χτίσει την δική του κοινωνική συμμαχία και να βγει στον δρόμο του αγώνα διεκδικώντας τα αυτονόητα, 

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΛΛΆ ΤΟΥ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ.


Κώστας   Μπότσογλου

Επικεφαλής   της  Εν. Προοδευτικής  Συνεργασίας  στη  Θεσσαλονίκη