Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

19-10-2013 ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Το ασφαλιστικό αποτελεί κεντρικό ζήτημα για την ΠΑΣΕΒΕ από την ύπαρξή της .(VIDEO)

Ο Φάνης Λάφης ,μέλος της Γενικής Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ στην Αθήνα , στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι συνάδελφοι , μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες , αυτοαπασχολούμενοι ,μικροί ΕΒΕ και στην αντιμετώπισή τους .
Πιο συγκεκριμένα , μεταξύ άλλων , είπε τα εξής:
Το θέμα του αφαλιστικού έχει πάρει σήμερα εκρηκτικές διαστάσεις.
Το ασφαλιστικό αποτελεί κεντρικό ζήτημα
για την ΠΑΣΕΒΕ από την ύπαρξή της .
Αναδείχτηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει από τις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ με καταλήψεις και κινητοποιήσεις σε γραφεία του ΟΑΕΕ και μάλιστα ακόμη και με κάψιμο των επαίσχυντων ειδοποιητηρίων που απέστειλε ο ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους που χρωστούν , με δράσεις υπέρ ανασφάλιστων ασθενών λόγω χρεών και άλλες περιπτώσεις ,και δεν σταματάμε εδώ αλλά συνεχίζουμε .
Όταν πήγαμε με συνάδελφο καρκινοπαθή στα γραφεία του ΟΑΕΕ και απαιτήσαμε να υπογραφεί έγγραφο για να συνεχιστούν οι χημιοθεραπείες , η απάντηση από την διευθύντρια ήταν εκπληκτική «Αν υπογράψω αυτό τώρα , αύριο θα μου φέρετε άλλα διακόσια ».

Σχετικά με τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί, θα κινηθούμε και νομικά , ακολουθώντας την δικαστική οδό με δικηγόρους συναδέλφους ,οι οποίοι έχουν προθυμοποιηθεί να βοηθήσουν και όχι με κάποιους  ,διάφορους , που βρήκαν την ευκαιρία και  ζητούν 20ευρα και 50 ευρα.  
Επίσης αναφέρθηκε και για τον διαχωρισμό της εισφοράς  σε συνταξιοδοτικό και υγείας.
Όταν κάποιος χρωστά 2-3 χρόνια , ο ΟΑΕΕ  του ζητά και το κομμάτι της υγείας.Εδώ και τέσσερα  χρόνια η ΠΑΣΕΒΕ το έχει αναδείξει με διαβήματα και εγγράφως και η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής : «Όποιος αποδέχεται την ανταποδοτικότητα δεν δικαιούται να ομιλεί ».
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ :
Η  ΥΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ 
ΟΥΤΕ  ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ . 




ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ